hoe het werkt

Effol, ehorses en Pikeur zijn op zoek naar Nederlands populairste paard!

De Best Horse Award 2019 is in het leven geroepen door de bedrijven Effol, ehorses en Pikeur en heeft zichzelf ten doel gesteld het meest populaire paard van Nederland te selecteren. In de context van de online competitie, moeten zowel privépaarden als paarden, die belangrijke diensten leveren in maneges of als therapiepaarden, kunnen deelnemen.

De finalisten van de twee categorieën worden bepaald via een online stemming. Hier worden paardenbezitters, rijverenigingen en manegeruiters gevraagd om een gratis online profiel aan te maken met informatie over het paard, inclusief foto’s en video’s, in de respectieve categorie privépaard en leerpaard op de website. Het maakt niet uit of het een pony of een koudbloed is, een wedstrijd of een recreatief paard – elk paard kan meedoen!

De finalisten moeten zich aan een live jury presenteren! De jury selecteert vervolgens de winnaars van de respectievelijke categorieën op basis van verschillende criteria.

Wat is de procedure?

Elk paard kan meedoen – van de brutale mini-shetty tot de snelle IJslander tot de stevige warmbloed. Het gaat niet om de vaardigheid of prestaties van het paard, maar om zijn karakter en zijn expressieve kracht, omdat op basis hiervan zoveel mogelijk fans moeten worden gewonnen om hun stem uit te brengen voor jouw paard.

De Best Horse Award is een online competitie in verschillende fasen. Hieronder zullen we de procedure kort uitleggen.

1. Uploadfase vanaf 15.06. tot 11.08.2019

Als onderdeel van de uploadfase heb je de tijd om het profiel van je paard in alle rust te maken en mogelijk zelfs een paar leuke nieuwe video’s en foto’s te maken om je kandidaat van de mooiste kant te introduceren. U kunt uw paardenprofiel maken in de categorie voor privé-paarden, als het uw eigen paard is of als ruiter van een paard in andermans privé bezit . Aan de andere kant, als u een manege, therapie of, bijvoorbeeld een voltige paard heeft om deel te nemen aan de wedstrijd, dan kunt u meedoen in de categorie manege paard.
Natuurlijk wordt aanbevolen dat je in deze fase al nadenkt over hoe je later zoveel mogelijk fans voor het profiel kunt winnen. Er zijn geen grenzen aan creativiteit hier.

2. Stemmingsfase vanaf 12.08. tot 01.09.19

Als onderdeel van de stemmingsfase, is het dan om zoveel fans te vinden die op je kandidaat stemmen, omdat alleen de paarden met de meeste stemmen in de respectievelijke categorie worden de vijf finalisten per categorie bepaald, die vervolgens worden uitgenodigd voor de livefinale op het Horse Event 2019. Nu is het tijd om alles te geven om zoveel mogelijk stemmen te krijgen!

5. live finale op Horse Event 2019

Als onderdeel van het Horse Event 2019 in Vijfhuizen, zal de jury – bestaande uit ruiters, influencers, redacteuren – de vijf finalisten van de twee categorieën beoordelen. Op basis van de juryevaluatie worden de winnaars direct daarna gekozen

Tips & trucs voor social media:

Je wil weten hoe je meer bereik kan krijgen in jouw berichten en verhalen, zodat je foto zoveel mogelijk stemmen krijgt? We hebben een aantal tips en trucs voor je samengevat. Download tips & trucs