Jury

Dorien van Dijk

Dorien van Dijk is sinds 2017 uitgever van Eisma Horsesmedia. Zij verdiende haar sporen onder meer bij het persbureau ANP en als oprichter/hoofdredacteur van het Vlaamse paardenmagazine CAP. Als uitgever binnen Eisma Horsesmedia zet Dorien zich in voor het doorontwikkelen van de multimediale concepten van de verschillende hippische merken. Naast Bit zijn dat Dressuur, de Paardenkrant en Horses.nl. Ook zagen de afgelopen twee jaar twee nieuwe platformen het levenslicht: PaardenPlein.nl en Paardenvoerplein.nl

Esmée Donkers

De 21-jarige Esmée Donkers heeft al meerdere jaren grote successen geboekt bij de jeugd. In 2017, 2018 en 2019 werd ze Nederlands Kampioen bij de Young Riders. Daarnaast selecteerde ze zichzelf de afgelopen drie jaar ieder jaar met twee verschillende paarden voor de Europese Kampioenschappen. Op de Europese Kampioenschappen nam ze alle drie de jaren een zilveren teammedaille mee naar huis. In 2018 werd ze zelfs individueel Europees Kampioen bij de Young Riders. Ze behaalde zowel in de landenproef, individuele proef en de kür op muziek ruim de hoogste score, waarna zij de gouden medailles in ontvangst mocht nemen. Momenteel rijdt ze naast haar eigen paarden ook paarden bij Hengstenstation Van Uytert.

Imke Schellekens-Bartels

Imke Schellekens-Bartels kreeg als dochter van Tineke Bartels de beste opleiding die een dressuuramazone zichzelf maar kan wensen. Imke behoort in de sport tot de absolute wereldtop, als amazone, trainer én coach. Zo nam ze deel aan Europese Kampioenschappen, Wereldkampioenschappen en twee keer aan de Olympische Spelen. Deze successen behaalde zij met de bekende paarden Hunter Douglas Sunrise, Gestion Lancet en Toots. Imke is inmiddels ook zeer succesvol als trainer. Zo traint zij ruiters tijdens de talententrainingen van de KNHS en de trainingsweken van Academy Bartels. In de sport begeleidt zij de eigen stalruiters en ruiters uit Japan die deel uitmaken van het Olympische team en zich voorbereiden op de OS volgend jaar. Tot slot is zij aangesteld als bondscoach van de Ponyteams en Children; een uitdaging die ze met beide handen aanpakt.

Jesse Drent

Jesse is van jongs af aan al heel afwisselend bezig met de paarden. Zijn hoofddoel is altijd om het plezier samen te bewaken en altijd te focussen op het positieve.
Op die manier wil hij het paard laten merken dat hij mag mee denken zonder bang te zijn om fouten te maken.
Hij geeft veel shows en demonstraties op het gebied van vrijheidsdressuur en het positieve werken, trainingen aan jong en oud, en brengt jonge paarden uit op wedstrijden.
Ook hij heeft hij 2 boeken geschreven (1 samen met Eva Roemaat) en komt er een derde uit. Hij schrijft columns en heeft een eigen productenlijn.
Dit valt onder de naam Nalanta.
Het is voor hem belangrijk om eerlijk en oprecht te zijn en dit deelt hij graag met iedereen zodat we altijd blijven proberen en leren. Zo heeft hij een groot social media bereik weten te creëren waarop hij zijn bezigheden deelt via instagram en youtube. Dit doet hij voornamelijk samen met zijn eigen paarden Andorra, Macho en zijn nieuwste paard Antares.